Powered By Blogger

luni, 22 februarie 2010

Si premiul "Palma de aur" ii revine...

         Numai in Romania putem vedea asa ceva. In Mures, o profa de etnie rroma a terorizat o scoala intreaga, de la cadre didactice pana la copii si parinti. Cand reprezentantii scolii au chemat organele abilitate...surpriza. Profa l-a luat la palme pe un politist, a facut tambalau si a agresat si un operator. In afara faptului ca "spaima scolii" nu a tinut cont nici de politist si nici de camera de luat vederi si si-a dat arama pe fata, discursul ei nu mi se pare a fi deloc al unui cadru didactic. Nu stiu cum ajung niste specimene in invatamant, care nu stiu sa lege doua vorbe si cu tulburari grave de comportament. Povestea devine si mai interesanta dupa ce isterica il loveste pe politist de ii sar ochelarii. Omul legii reflecteaza pret de cateva secunde si cu cea mai mare ura ii f***e una peste ochi. Bineinteles ca specimenul de sex feminin incepe sa oracaie ca un plod careia ii dau dintii. Dupa incident ea a sustinut ca lumea e invidioasa si ca are ceva cu ea pentru ca este tiganca. Dar trebuie retinut faptul, ca la un moment dat, ea spune ca este "mai guraliva. E normal. Filozofii vorbesc mult". Nici nu ma obosesc sa comentez afirmatia asta. E prea mult pentru mine.
Trebuie sa recunosc ca m-a amuzat foarte tare filmuletul asta si ca am revazut faza cu palmuielile de mai multe ori. Dar dupa aia am stat si m-am gandit si nu am putut sa-mi dau seama de ceva: Ce este mai grav? Faptul ca un cadru didactic are comportamentul pe care il are in cadrul institutiei in care lucreaza sau ca organul, care ar trebui sa ofere siguranta si incredere, protectie si balarii de-astea reactioneaza ca in jungla?
Sincer, daca as fi fost in locul lui, si eu as fi luat-o la palme...dar nu se pune, eu sunt eu si el e organu'.
Din orice perspectiva am privi acest incident, nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca un protagonist ar trebui sa ne apere si sa ne ofere protectie si celalt sa ne educe.
Din punctul meu de vedere, cei doi au niste comportamente deviante si reflecta intocmai in ce tara ce cacat traim si fac parte din categoria "ASA NU". Pana una, alta, profei i s-a facut dosar penal si politistului o ancheta. Apa de ploaie!
Evenimetul s-a produs acum ceva timp, aproximativ 3 saptamani. Am scris despre el pentru ca mi s-a parut ca daca nu ar fi tragic, ar fi chiar de ras sau invers . Depinde de unghiul de abordare al fiecaruia. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

imi place ...ca sa zic asa...unghiul tau....de abordare.
miha...nico

Unico spunea...

Asta e "tzarra" in "carre" "trraim" :)

Samael spunea...

E tragic de comic, draga Teo.

kenzo spunea...

da da daaa...acum oricum am lua-o...tot e urat sa lovesti o femeie...cam in orice imprejurare...dar nu pot sa recunosc k m-a amuzat terrrrrrribillll....tara e frumoasa, al dreacu de frumoasa...pacat k e locuita

Trimiteți un comentariu